Prekrásne zhnité jablká

Autor: Miro Veselý | 19.3.2008 o 8:10 | Karma článku: 12,04 | Prečítané:  5734x

V poslednej dobe často narážam na problém s jablkami. Kúpim prekrásne, pevné kusy a vo vnútri sú zhnité. Celkom by ma zaujímalo, aká chémia sa za týmto javom skrýva.

Je jasné, že výrobca má len jeden jediný záujem - predať. No zaujímalo by ma, ako dosahujú výrobcovia jabĺk to, že jablko je zvonka perfektné a zvnútra poškodené.

Hore jablko zvonka, dolu rozrezané.

Ešte jedno.

Poškodenie týchto jabĺk má rovnakú "chuť", ako keby boli jablká veľmi otlčené. Ako keby boli často padali. No následky týchto úderov sa neprejavujú tam, kde býva zvykom, čiže na povrchu jablka. To by bolo vidieť a nik by také jablko nekúpil. Tu sú jablká zhnité vo vnútri. Zvonka to nezistíte. Dáte 50 korún za kilo jabĺk prvej triedy. Doma zistíte, že polovica jabĺk je z kategórie piatej triedy. Alebo akú triedu má odpad?

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Minúta po minúte: Trafiky v nákupných centrách nakoniec otvoria aj v pondelok

Premiér predstavil sedem rýchlych opatrení na pomoc ekonomike.

Világi: Štát by mal teraz podporiť všetkých. Nemáme čas

Slovenská rafinéria musí riešiť viacero problémov.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Otvorenie ďalších obchodov je správny krok

Ekonomika sa potrebuje rozhýbať.


Už ste čítali?